Ιστορίες Καύσωνα (Χ)

(Ή: Ανεμιστήρα Εγκώμιο)

Έχω ξαπλώσει στον καναπέ μου σα μισολιωμένο τυρί πάνω σε κομμάτι πίτσας. Χέρια, πόδια ξεχύνονται ατίθασα στο πάτωμα του σαλονιού. Μάτια που αρνούνται να ανοίξουν γιατί δεν έχουν διάθεση να δουν πως δεν υπάρχει κανείς εκεί…

Ο ανεμιστήρας μερικά μέτρα πίσω μου, προσπαθεί φιλότιμα να φέρει ανακούφιση, μα σπάνια με φτάνει. Όταν όμως τα καταφέρνει, το αέρινο χάδι του είναι σα βουτιά στο πιο κρυστάλλινο νερό του Νότιου Ειρηνικού…

Δεν υπάρχει κανείς εκεί.

Κάτι τζιτζίκια, έξω, ξεκινούν το τραγούδι τους από τις έξι το πρωί και δε σταματούν αν δεν περάσει η μια το βράδυ. Το ξέρω διότι κοιμάμαι και ξυπνάω παράλογες ώρες. Λες κι είμαι νέα μάνα που προσπαθεί να ξεκουραστεί ακολουθώντας το ασίγαστο πρόγραμμα του πεινασμένου ανά δίωρο μωρού της. Ή σαν εραστής που γυρνώντας στο πλάι συναντά το μονίμως λάγνο σώμα της ερωμένης του και αφυπνίζεται η διάθεση να εισβάλλει εντός της.

Μα, δεν υπάρχει κανείς εκεί…

Φαντάσου να υπήρχε! Φαντάσου σε τούτη την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού να έπρεπε δυο κορμιά να σφίξουν το ένα τ’ άλλο. Να έπρεπε να κολλήσουν ώσπου να γίνουν ένα. Να κινηθούν όλο και λιγότερο ήρεμα, σε χορό πολεμικό –από εκείνους όπου βγαίνουν κι οι δύο νικητές κι ηττημένοι ταυτόχρονα.

Φαντάσου να χρειαζόταν να σηκωθώ από τον καναπέ μου, παίρνοντας μαζί το κορμί της, για να την οδηγήσω ως το κρεβάτι μου, προκειμένου να της κάνω μια άτυπη μικρή ξενάγηση: Να, αυτό είναι το Βασίλειο της Μοναξιάς μου, όλο κι όλο.

Μα, ο Αυτοκράτορας είναι μόνος.

Είναι ο ανεμιστήρας μου εδώ. Μερικές φορές, τον πλησιάζω και του δείχνω το γυμνό μου σώμα, προσπαθώντας να τον δελεάσω να φυσήξει δυνατότερα. Όμως, δεν επηρεάζεται. Παραμένει το έσχατο πρότυπο σταθερότητας σε αυτό το σπίτι.

Πού θα πάει, θα δροσίσει σύντομα. Μήνες περίμενα τη ζέστη και τώρα παρακαλάω για λίγη δροσιά. Για σύννεφα και για βροχή.

Φαντάσου να μην ήμουν μονάχος κι οι μόνες σταγόνες που να έσκαγαν πάνω στο γυμνό σου δέρμα να ήταν εκείνες του ιδρώτα μου, καθώς έκανα να χαθώ βαθύτερα μέσα στη σκιά σου.

Φαντάσου να μην ήσουν καλοκαιρινό όνειρο…

Δείτε ακόμα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *