Λαγωνικό της Kaspersky Lab αναλαμβάνει να εντοπίσει το smartphone σας

Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε την δωρεάν διάθεση του «Phound!» -«phone» (τηλέφωνο) και «hound» (κυνηγώ)- , μιας εφαρμογής για Android. Σκοπός της, να συμβάλλει στο γρήγορο εντοπισμό χαμένων smartphone ή/και tablet και να προστατεύσει τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτά.

Ξέρατε ότι:

  • Σύμφωνα με έρευνα στους χρήστες του Διαδικτύου, τον τελευταίο χρόνο ένας στους 20 ερωτηθέντες κατά μέσο όρο έχασε το smartphone ή το tablet του ως αποτέλεσμα απροσεξίας ή κλοπής. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ευρωπαίους ανήλθε στο 4%. Την ίδια στιγμή, το 36% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι οι συσκευές του περιείχαν εμπιστευτικά δεδομένα που σίγουρα δεν θα ήθελε να πέσουν σε λάθος χέρια.

Το Phound! δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των συσκευών και των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτές, μέσω του portal My Kaspersky.

  • Αν μια συσκευή χαθεί ή κλαπεί, οι χρήστες μπορούν να αποκλείσουν τη λειτουργία της, αποτρέποντας έτσι τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτή.
  • Επίσης, μπορεί να προχωρήσουν στον εντοπισμό της συσκευής μέσω GPS, δικτύου GSM ή δικτύου Wi-Fi.
  • Για να γίνει η αναζήτηση της συσκευής ακόμα πιο εύκολη, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες με την μπροστινή της κάμερα από απόσταση ή να εμφανίσουν ένα μήνυμα στην οθόνη της συσκευής.
  • Αν το τηλέφωνο ή το tablet χαθεί στο σπίτι ή στο γραφείο, ο χρήστης μπορεί να το εντοπίσει με τη βοήθεια της λειτουργίας «Alarm». Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής, η συσκευή παράγει ένα δυνατό ήχο, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι ο ιδιοκτήτης να εισάγει ένα κωδικό.
  • Ως τελευταία λύση, ο ιδιοκτήτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Phound! για να αφαιρέσει όλα τα προσωπικά δεδομένα του από τη συσκευή και να διαγράψει την κάρτα SD εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων των επαφών, των μηνυμάτων, των φωτογραφιών κλπ.
  • Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει μόνιμη επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αν αυτό απαιτείται.

Πηγή:http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231393649

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *