Σοφία Κατσαρού

CV_photos2-700x700 Η Σοφία Κατσαρού είναι εικαστικός, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Σ’ αυτή τη σύντομη συζήτηση μαζί της, μαθαίνουμε από πού μπορεί να αντλήσει έμπνευση ένας νέος καλλιτέχνης και για τα άμεσα σχέδιά της.

Ερ.: Πότε αποφάσισες ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τις εικαστικές τέχνες;

Σοφία: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν σίγουρη ότι θα ασχοληθώ με την τέχνη και οι δικοί μου το επικροτούσαν, οπότε με έγραψαν από τις αρχές του Λυκείου σε φροντιστήριο που προετοίμαζαν για την Σχολή Καλών Τεχνών.

Ερ.: Ποια είναι η βασική σου πηγή έμπνευσης;

Σ.: Εμπνέομαι πολύ από τα ταξίδια, από τη ζωή μου, από τη μελέτη βιβλίων.

Ερ.: Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που σε έχουν εμπνεύσει ή επηρεάσει; Έχεις κάποιον αγαπημένο καλλιτέχνη;

Σ.: Σίγουρα θα έχουν υπάρξει μα θα έχουν ενσωματωθεί στο υποσυνείδητο οπότε παύω να τους διαχωρίζω. Ερωτεύτηκα τα γλυπτά του Rodin όταν επισκέφτηκα το μουσείο του στη Γαλλία.

Ερ.: Πιστεύεις ότι υπάρχει τέχνη στην Ελλάδα σήμερα; Αν ναι, σου αρέσει;

Σ.: Πιστεύω πως ανέκαθεν υπήρχε τέχνη στην Ελλάδα. Οι σύγχρονοι εικαστικοί θεωρώ ότι προβληματίζονται με πολλά θέματα παρά την ματαιότητα των καιρών.

Ερ.: Την άνοιξη συμμετείχες σε μια εκδήλωση όπου υπό τον ήχο της ζωντανής Jazz έπρεπε να ζωγραφίσεις, πώς βίωσες την εμπειρία αυτή;

08_αριθμός_8

Σ.: Έχω ξαναζωγραφίσει επί σκηνής σε χορευτικές παραστάσεις, όμως διαρκούσε η performance λιγότερη ώρα. Στην συγκεκριμένη παράσταση ζωγράφιζα μιάμιση ώρα live, ήταν πρόκληση.

Ερ.: Πότε έκανες την πρώτη σου έκθεση; Πώς ένιωσες;

Σ.: Ήμουν ακόμα φοιτήτρια στα πρώτα έτη της ΑΣΚΤ όταν έκανα την πρώτη μου ατομική έκθεση. Ένιωσα ότι πουλώντας τα έργα μου ήταν σαν να έδινα τα παιδιά μου.

Ερ.: Ξέρω ότι ασχολείσαι με την ποίηση. Πρόκειται να εκδόσεις κάτι, έχεις ήδη κάποια συλλογή;

Σ.: Εκδόθηκε πριν λίγα χρόνια η παιδική-εφηβική μου ποιητική συλλογή με τίτλο «Εικονική Πραγματικότητα» σε εκδόσεις Ζαχαρόπουλου. Τώρα είναι σχεδόν έτοιμη η δεύτερη ποιητική συλλογή που θα εκδοθεί σύντομα.

Ερ.: Έχεις στα σχέδιά σου καινούρια έκθεση;

Σ.: Αυτήν ετοιμάζω, μα το θέμα είναι μυστικό μέχρι να ολοκληρωθεί.

 

Για να δείτε περισσότερα έργα της Σοφίας Κατσαρού μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της : http://www.sophiakatsarou.gr

 

 

Δείτε ακόμα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *