LeBron James. Η «μεταγραφή».

Ένα από τα πιο hot θέματα του καλοκαιριού, για τους μπασκετικούς κυρίως, είναι η μεταγραφή του από τους Miami Heat, και το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Παράλληλα με αυτό, πολλές συγκρίσεις εγείρονται με διάφορα ιερά τέρατα του αθλήματος στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Είναι άδικο όμως να συγκρίνεται ο LJ με παίκτες όπως ο Michael Jordan, ο Julius Erving, ο Larry Bird, ο Kareem-Abdul Jabbar κτλ.

Πρώτα πρώτα, έζησαν σε τελείως διαφορετικές εποχές, έχοντας διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, σε διαφορετικές θέσεις, και με διαφορετική συμβολή (τρόπο) ο καθένας στο υπερ-θέαμα που λέγεται NationalBasketballAssociation.

Εννοείται πως ο LJ είναι η σύγχρονη μετενσάρκωση του “I love this Game” και μάλιστα με το παραπάνω.

Είναι εξαιρετικά αθλητικός, έχοντας διακρίσεις σε πάρα πολλές στατιστικές κατηγορίες.

Εκτός από τους τίτλους του πρωταθλητή που έχει κατακτήσει, είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι είναι ήδη 4 φορές MVP (Most Valuable Player), διάκριση η οποία πολλές φορές ξεπερνά σε βαρύτητα έναν τίτλο πρωταθλητή. Κάτι που οι «ψείρες», με τα στατιστικά και τους αριθμούς, Αμερικάνοι υπολογίζουν παραπάνω.

Επανέρχομαι λοιπόν στην μεταγραφή του.

Όντας unrestricted free agent αυτό το καλοκαίρι (διατηρεί ακόμα 2 χρόνια συμβολαίου με τους Miami Heat τυπικά, αλλά μπορεί να διαπραγματευτεί μόνος του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του), έχει διάφορες επιλογές στο τραπέζι, με φιλόδοξες ομάδες, όπως οι Atlanta Hawks, οι Chicago Bulls ή οι Cleveland Cavaliers για παράδειγμα. Εδώ εμπλέκεται ο παράγοντας αθλητικό marketing και πόσο αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την οποιαδήποτε απόφασή του.

Ο King James λοιπόν, έχει συμβόλαιο με την εταιρία Nike. Για παράδειγμα, στους Chicago Bulls είναι πρώτο βιολί ο Derrick Rose, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με την Adidas, ανταγωνιστή της Nike.

Επίσης, στους Los Angeles Lakers, παίζει ο Kobe Bryant, ο οποίος έχει endorsement από τη Nike. Δε νομίζω να την χάλαγε καθόλου λοιπόν, να είχε σε μία ομάδα και τους 2 αστέρες.

Και μάλιστα, και οι 2 φορώντας την “purple & gold” φανέλα, με τόσο σημαντική επιρροή στην αγορά του μπάσκετ, 16 τίτλους και τόσο πλούσια ιστορία.

Παρεμπιπτόντως, εκρεμμεί και άλλη μία παράμετρος, που έχει τη δική της σημασία:

Ποιός θα είναι ο επόμενος προπονητής των Lakers –  όλες οι βεντέτες του αθλητισμού εξετάζουν αυτή την παράμετρο, για να μην τους «καπελώσει» και κανένας..

Πάντως χώρος στο Salary Cap των Lakers υπάρχει, οπότε η οικογένεια Buss, στην οποία ανήκουν οι Lakers, δεν θα δυσκολευτεί να καλύψει τις όποιες απαιτήσεις του King, και να δημιουργηθεί μία ακόμα δυναστεία στο NBA.

Ένα είναι εξασφαλισμένο: το θέαμα θα συνεχιστεί να παρουσιάζεται απλόχερα, είτε φοράει τα κίτρινα – μωβ χρώματα (Αμήν! Χαχα) είτε οποιασδήποτε άλλης ομάδας.

Stay Tuned..

Υ.Γ: Όσο για τις συγκρίσεις που λέγαμε πριν, ας ρωτήσουμε τον LeBron, ποιόν ή ποιούς είχε σε αφίσα στο δωμάτιό του όταν πήγαινε σχολείο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *