Τυχαίο

 Καλαμάτα, Cathal MacNaughton.

Τον τελευταίο καιρό απολαμβάνουμε το αντιναζιστικό μένος της κυβέρνησης πατροναρισμένο απ’ όλα τα καθεστωτικά μίντια ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά. Απολαμβάνουμε την έκπληξη όλων των μεγαλόσχημων και ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων. Αυτών που όλο αυτό το τελευταίο διάστημα προσπαθούσαν έντεχνα να βάλουν την χρυσή αυγή στα σπίτια μας σαν ένα αθώο κατοικίδιο. Όλους αυτούς που τους καλούσαν στις εκπομπές τους για να μας πείσουν πόσο πατριώτες και πόσο αντισυστημικοί είναι. Όλους αυτούς που όταν αυτοί οι “πατριώτες” ξυλοκοπούσαν και σκότωναν αθώους μετανάστες (και όχι όλους, μόνο όπου τους έπαιρνε), το παρουσίαζαν σαν κατόρθωμα αφού με τις πράξεις αυτές ξεβρόμιζαν το τόπο από τους βρομερούς μισάνθρωπους που μας έπαιρναν τις θέσεις εργασίας. Αλήθεια ποιές είναι αυτές; Δεν ξέρω πολλούς από μας που ήθελαν να πάνε να μαζέψουν φράουλες, ροδάκινα, ελιές  ή να πάνε στα θερμοκήπια του Μαραθώνα. Δεν ξέρω πολλούς μετανάστες να δουλεύουν στο δημόσιο ή σε μεγάλες ΔΕΚΟ, γιατί ο σημερινός νεοέλληνας όταν μιλά για θέσεις εργασίας αυτές εννοεί.

Δεν πάει πολύς καιρός που έχοντας αυτή την εύνοια προσπάθησαν να μεταφέρουν αυτό το κλίμα της λεκτικής και σωματικής βίας και μέσα στη βουλή. Και πάλι η μιντιακή ασυλία τους έβγαζε μάτια. Στα δελτία των ειδήσεων παρουσιάζονταν ούτε λίγο ούτε πολύ σαν οι αδικημένοι που δεν τους δίνουν λόγο να ξεστομίσουν τις απίστευτες βρισιές τους σε πρόσωπα και θεσμούς.

Και ήρθε η μαύρη μέρα της εγκληματικής ενέργειάς τους. Της τόσο καλοσχεδιασμένης, για να ξυπνήσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης και όλου του ραδιοτηλεοπτικού μηχανισμού στήριξής της. Άφωνοι πλέον παρακολουθούμε αυτό το ντελίριο αποκατάστασης της έννομης τάξης. Εκστασιασμένοι απολαμβάνουμε την εξάρθρωση της πατριωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Οι χθεσινοί λιβανιστές έγιναν λάβροι δημόσιοι κατήγοροι.

‘Οποια στιγμή της ημέρας κι αν ανοίξεις την τηλεόραση η το ραδιόφωνο σου κάποιο επεισόδιο της χρυσής αυγής θα παίζεται. Το απόγευμα από νωρίς στο σπίτι πρώτη θέση στο καναπέ (μη ξεχνιόμαστε, όλα από κει τα παρακολουθούμε),να δούμε άλλο ένα επεισόδιο αυτής της καταπληκτικής σε σύλληψη και εκτέλεση σειράς.

Και εκεί που χουμε φτιαχτεί ότι επιτέλους η δημοκρατία ξύπνησε στους κυβερνητικούς κόλπους, να η δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη προσωπικού σύμβουλου του πρωθυπουργού ότι φυλάει τις σφαίρες του για τους πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας. Μας μπέρδεψε λίγο. Αληθινές σφαίρες; Και ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί της πατρίδας;

Την ίδια ώρα οι γνωστοί και δηλωμένοι οικονομικοί εγκληματίες, εκπρόσωποι της τρόικας σχεδιάζουν κι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων κι άλλες αυξήσεις φορών κι άλλη εξαθλίωση. Την ίδια ώρα η γερμανική Ευρώπη διαπιστώνει ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική βοήθεια άρα κι αλλά μέτρα εν ολίγοις άλλο ένα μνημόνιο. Ζάππειο μ΄ ακούς;

Αλήθεια πως γίνεται να συμβαίνουν δυο τόσο σοβαρά γεγονότα ταυτόχρονα; Πώς θ’ αντέξει το μυαλό του καθημερινού έντιμου ανθρωπάκου την οποιαδήποτε άλλη εξήγηση πέραν του τυχαίου….

Δείτε ακόμα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *