Γράμμα στον Γιώργο Ρουπακιά

 

Διάβασα ότι ήσουν φιλήσυχος. Ότι ενσωματώθηκες στη Χρυσή Αυγή για να αυξήσεις το εισόδημά σου και να μη στερηθεί τίποτα η οικογένειά σου. Βγήκαν και μίλησαν για τον ήρεμο άνθρωπο που απέφευγε τους καβγάδες. Οικογενειάρχης!!

Πόσο τους διέψευσες όλους! Πόσο έξω έπεσαν..

 

Καθάρισες τη “βρωμιά” τώρα;

Είσαι περήφανος;

Τι θα πεις στα δικά σου παιδιά;

 

Τι θα πεις στην οικογένεια του Παύλου;

 

Οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός! Δεν είμαστε δολοφόνοι και δεν είμαστε ρατσιστές! Δίνουμε φαγητό στους πεινασμένους γιατί πεινάσαμε κι εμείς. Γιατρεύουμε τους άρρωστους επειδή είχαμε πονέσει κι εμείς. Ακόμα και σήμερα ανοίγουμε τα σπίτια μας γιατί υπήρξαμε κι εμείς μετανάστες. Προσπαθούμε να μείνουμε άνθρωποι και να τηρήσουμε τις αξίες μας.

Δεν είμαστε φονιάδες Γιώργο.-

Οι Έλληνες, Γιώργο, δεν είναι η Χρυσή Αυγή. Οι πραγματικοί Έλληνες είναι όλοι εκείνοι που παλεύουν κάθε μέρα να πάνε μια σπιθαμή μπροστά. Να μορφώσουν τα παιδιά τους, να μοιραστούν τα λίγα που απέμειναν με όσους έχουν ανάγκη.

 

Οι πραγματικοί Έλληνες δεν βάζουν ταμπέλες στα στόματα που πεινάνε! Δεν βάζουν ταμπέλες σε καρδιές που αιμορραγούν! Δεν χορεύουν πάνω από πτώματα που ξεψυχούν.

 

Άξιζε τελικά όλο αυτό που έκανες; Δεν είδα να σε δαφνοστεφανώνουν οι δάσκαλοί σου.. Το αντίθετο είδα Γιώργο. Σου γύρισαν την πλάτη. Φοβήθηκαν κι αυτοί μάλλον. Ίσως περισσότερο από σένα.

Σκότωσες έναν άνθρωπο. Τον μαχαίρωσες σαν να ήταν ένα ζώο. Τον έσφαξες και έστριψες και το μαχαίρι για να βεβαιωθείς.

 

Μην ζητήσεις κανένα ελαφρυντικό.

Αν ακόμα υπάρχει φωνή στη συνείδησή σου.dolophonos-roupakia

Δείτε ακόμα...